Ilona Harmeijer
You Are Reading
Wat je lijf je vertelt
0

Wat je lijf je vertelt

Voelen is veel krachtiger dan je denkt

Wat je lichaam je vertelt
Wist je dat je lichaam voortdurend met je communiceert? Het probeert je te vertellen wat er aan de hand is en vraagt je om actie te ondernemen. Het communiceert met je via subtiele sensaties, gevoelens en emoties. Misschien voel je een zwaar gevoel op je borst als je gestrest bent, een knoop in je maag bij angst of een ongemak in je buik wanneer je verdrietig bent.

Hoe vaak ga jij aan signalen voorbij?
Signalen vertellen je wat er in je omgaat en wat je nodig hebt. Maar helaas heb je de neiging om deze signalen te negeren of te onderdrukken, vaak uit gewoonte, gebrek aan bewustzijn of simpelweg omdat je te druk bezig bent met je dagelijks leven.

Signalen negeren kan leiden tot verslechtering van je welzijn
Het negeren van deze signalen kan leiden tot chronische stress, emotionele uitputting en zelfs fysieke gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk om te leren luisteren naar je lichaam om de signalen te herkennen en er gepast op te reageren. Het helpt je om beter voor jezelf te zorgen, je welzijn te verbeteren en een leven te leiden dat meer in lijn is met je behoeften en verlangens.

Wat mag je verwachten

Emotioneel Lichaamswerk
In deze workshop ga je leren luisteren naar de signalen van je lichaam, begrijpen wat ze betekenen en hoe je er op een constructieve manier mee om kunt gaan. We zullen verkennen hoe stress, angst, verdriet en andere emoties zich manifesteren in je lichaam en hoe je deze signalen kunt herkennen en interpreteren.

De Omdraai Methode
De omdraai methode is een krachtige techniek die je helpt om negatieve emoties te transformeren in positieve tegenhangers. Het proces omvat het bewust identificeren en erkennen van een negatieve emotie om deze vervolgens om te keren naar een positieve emotie. Dit kan leiden tot een verbeterd emotioneel welzijn en een betere manier om met stress en uitdagingen om te gaan.

Loslaat technieken
Tot slot verkennen we verschillende technieken om vastzittende emoties los te laten en je emotionele welzijn te verbeteren. Dit omvat ademhalingsoefeningen, visualisatie en bewegingstechnieken die je helpen om spanning los te laten en meer in harmonie te komen met je lichaam en geest.

Integreren in je dagelijks leven
Je krijgt de kans om feedback te geven en vragen te stellen. We hopen dat je na deze workshop een dieper begrip hebt van je lichaam en emoties en dat je de tools hebt om beter voor jezelf te zorgen en een leven te leiden dat meer in lijn is met je behoeften en verlangens.

Voel je welkom

Authentieke locatie net buiten Hasselt
Deze workshop vindt plaats bij mij, net buiten Hasselt, op een authentieke locatie en in een huiselijke sfeer. We zullen samen zijn met mijn honden en andere dieren, afhankelijk of het binnen of buiten zal plaatsvinden.

Persoonlijke aanpak, kleine groep
Omdat ik hou van een persoonlijke aanpak, gaat deze workshop door in kleine groep van minimaal 4 en maximaal 10 deelnemer. Mocht er onverhoopt te weinig aanmeldingen zijn, dan ontvang je van mij een aantal dagen op voorhand een sms waarin ik laat weten dat de workshop NIET doorgaat.

Gun jij het jezelf?
Alles is voor jou geregeld! Er staat schrijfmateriaal en oefenmateriaal klaar, samen met drankjes, koeken, fruit, soep en snacks. Je kunt ontspannen en genieten in een rustige natuurrijke omgeving terwijl je leert, ontdekt en groeit. Een waardevolle investering van €98

Liever met een eigen groep 
Wil je deze workshop liever met je eigen groep organiseren? Dat kan! Laat me weten wie er deel wil nemen – vrienden, collega’s, familie, of anderen – en dan bekijken we samen hoe we de workshop kunnen aanpassen aan jullie wensen en behoeften.

Aarzel niet om me te contacteren als je vragen hebt. 

[instagram-feed]