Integratief naar de essentie

Mijn manier van coachen
Ik coach je graag op een andere manier. Diepgaander, duurzamer, open-minded met een portie Hollandse nuchterheid. Tijdens onze gesprekken hanteer ik diverse technieken, omdat ik geloof dat er meer nodig is dan alleen praten. Deze technieken helpen je voelen, want niemand kent jou beter dan jijzelf. De kunst is om te luisteren naar je innerlijke kompas en daar help ik je graag bij.

Technieken die de deuren van de binnenwereld kunnen open

Het begint met ademhalen
Je haalt ongeveer tussen de 8000 tot 36000 keer per dag adem. En meestal helemaal onbewust. Je adem past zich aan aan de situatie waarin je je bevindt, je fysieke inspanning of gemoedstoestand. Een rustige ademhaling kan helpen om je lichaam te ontspannen en je geest te kalmeren.

Meditatie, knopje denken uit
Meditatie is een ontspanningstechniek die gericht is op het creëren van een staat van rust en stilte in je geest door je te concentreren op je ademhaling, een mantra of beeld in je geest. Meditatie vermindert stress, verbetert de concentratie en aandacht. Het bevordert je emotionele stabiliteit en welzijn, verbetert je slaap en de gezondheid van je hart. Daarnaast kan meditatie een gevoel van verbondenheid geven, wat een rustig en ontspannen gevoel kan geven.

De kracht van visualisatie 
Visualisatie is een techniek waarbij je met verbeeldingskracht positieve veranderingen wilt bewerkstelligen. Een krachtige tool die kan helpen bij het verbeteren van de prestaties, het verminderen van stress en angst, het bevorderen van ontspanning en het stimuleren van de creativiteit. 

Systemisch werk 
Systemisch werk richt zich op de dynamiek en onderlinge relaties binnen systemen zoals families en organisaties. Het onthult verborgen patronen en onbewuste processen, en werkt aan het herstellen van balans en gezonde relaties. Het doel is het bevorderen van harmonie en welzijn binnen het systeem door middel van methoden zoals opstellingen. Het biedt inzichten en heling op individueel en collectief niveau.

NLP technieken
NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) omvat technieken en methoden voor persoonlijke groei en communicatie. Het richt zich op het begrijpen en beïnvloeden van de relatie tussen gedachten, taal en gedrag. NLP-technieken kunnen worden gebruikt om beperkende overtuigingen te veranderen, communicatievaardigheden te verbeteren, doelen te stellen en zelfvertrouwen te vergroten. 

Hypnose, de sleutel naar je onderbewustzijn 
Hypnose, hocus pocus? Nee hoor! Hypnose is een krachtige bewezen techniek voor een breed scala aan problemen, waaronder stress, angst, depressie, verslaving, fobieën, pijnbeheersing en zelfs gewichtsverlies. Door je diepste overtuigingen en patronen te verkennen en te veranderen, helpt hypnose je om je beter te voelen of om beter om te gaan met een stressvolle situatie. Het is belangrijk om te benadrukken dat je onder hypnose niet kunt worden gedwongen om iets te doen wat je niet wilt. Je behoudt altijd de controle over je acties en zult niet handelen tegen je eigen waarden.

Interesse in een hypnose sessie, klik hier

Woorden en gedachten als kracht
Ik leer je graag de kracht van affirmaties en hoe je bewust kunt manifesteren. Affirmaties zijn krachtige positieve uitspraken die de kracht hebben om je denken te transformeren en je zelfbeeld te versterken. Manifesteren gaat een stap verder, waarbij je bewust positieve gedachten en emoties inzet om de gewenste resultaten in je leven aan te trekken. Samen vormen affirmaties en manifesteren een krachtige combinatie, waarbij je niet alleen je mindset verandert, maar ook actief werkt aan het creëren van de realiteit die je wilt ervaren. Het is een proces van bewuste creatie, waar woorden en gedachten de bouwstenen zijn voor een positiever en vervullend leven.

Schrijvend naar de kern 
Schrijf jezelf een weg naar binnen, vanuit een startpunt recht naar de kern. Schrijven is een krachtig hulpmiddel dat helderheid schept in de chaos. Het biedt antwoorden en onthult het ware verhaal dat diep in jezelf verborgen ligt. Door schrijven te combineren met een coachsessie en/of systemisch werk, reiken we rechtstreeks naar de essentie van wat er in jou speelt.

Lichamelijk werk voor een gezond lichaam 
Lichamelijk werk kan helpen om de fysieke spanning te verminderen en je lichaam te ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door progressieve spierontspanning, stretchen of door lichaamshoudingen aan te passen. 

Energetisch lichaamswerk 
Energetisch lichaamswerk is een methode die gericht is op het herstellen van de stroming van levensenergie in het lichaam. Door bewust dieper te ademen en de handen op gebieden met blokkades te plaatsen, wordt de energiebalans hersteld en het fysieke, mentale en emotionele welzijn bevorderd.

Emotioneel lichaamswerk
Door het observeren van je emoties en fysieke sensaties in je lichaam zonder oordeel, krijg je inzicht in de manier waarop jouw emoties zich manifesteren in je lichaam en hoe ze kunnen worden vrijgelaten. Een mooie techniek om stress en angst te verminderen, je zelfbewustzijn te vergroten, je emotionele regulatie te verbeteren en meer innerlijke rust en ontspanning te voelen.

Ontmoet je innerlijke ikken
Maak verbinding met de diverse delen van je persoonlijkheid die invloed hebben op je gedachten, gevoelens, gedrag en waarneming. Via visualisatie en fysieke bewegingen ga je in gesprek met deze delen, waardoor je helderheid verkrijgt in verschillende situaties. Het is een krachtige en emotionele ontmoeting met jezelf, waarbij je conflicten kunt herkennen en een diepere verbinding en zelfacceptatie kunt ervaren. Het helpt je bij het nemen van beslissingen, het omgaan met uitdagingen en het ontwikkelen van zelfbewustzijn.

Innerlijk kind werk opent de deur naar groei
Innerlijk kind heling is een waardevol proces waarbij je in contact komt met het deel van jezelf dat gevormd is tijdens je kindertijd. Het helpt om patronen en emotionele blokkades te herkennen, begrijpen en verwerken, zodat je jezelf kunt bevrijden en op een gezonde manier kunt groeien. Het biedt de mogelijkheid om oude wonden te helen, zelfcompassie te ontwikkelen en met meer veerkracht in het leven te staan.

Creatieve werkvormen geven je hart een stem
Tekenen en schrijven zijn krachtige tools om je gedachten, gevoelens en ideeën vorm te geven. Ze helpen je kleur, vorm en woorden te geven aan je innerlijke wereld. Door te tekenen en schrijven geef je je hart een stem en kun je jezelf op een diepgaande manier wel uiten. Het zijn waardevolle middelen voor persoonlijke groei en het bevorderen van emotioneel welzijn. 

Een reis naar binnen met de autogene training 
Autogene training is een ontspanningstechniek die is ontwikkeld door de Duitse psychiater Johannes Heinrich Schultz. Het is een vorm van zelfhypnose die gericht is op het verminderen van stress en angst en het bevorderen van ontspanning en welzijn. Autogene training kan worden gebruikt om stress en angst te verminderen, slaapproblemen te behandelen, het immuunsysteem te versterken, het zelfvertrouwen te vergroten en het algehele welzijn te verbeteren. 

***De Moonbird ***  
Tijdens mijn sessies werk ik met de moonbird, een effectief hulpmiddel bij stress, onrust of spanningen. Klik hier voor meer informatie

Ter info
Deze technieken zijn geen vervangen van medische zorg. Je mag het eerder zien als een aanvulling op persoonlijke groei en welzijn. Overleg altijd eerst even met een specialist of huisarts
 als je net geopereerd bent, bij bijvoorbeeld glaucoom, hartklachten of een hersenbloeding, bij behandeling voor psychische klachten zoals depressie, schizofrenie, psychose, epilepsie of verslaving aan psychoactieve middelen, zowel soft- als harddrugs. Ben je zwanger? Laat het me weten.