Ilona Harmeijer
You Are Reading
Via een kennis
0

Via een kennis

“Ilona kwam op ons pad via een aanbeveling van een kennis. Op dat moment was ik als ouder al (wanhopig!) even bezig met een zoektocht. Een zoektocht naar de juiste hulp en ondersteuning voor mijn zoon. Mijn zoon was op dat moment een jong adolescent, worstelend met vanalles in het leven, hoogsensitief, resulterend in faalangst en paniekaanvallen, die hem volledig deden blokkeren en zichzelf bijna deed opsluiten. Waar vind je dan de juiste hulp?

Mijn zoon had al met 2 psychologen gesprekken gehad, maar na 1 of 2 gesprekken viel dat stil. Er was geen klik, en het gevoel dat hij niet echt begrepen werd.
Dus de afspraak met Ilona werd wel met enige argwaan gemaakt: wat zou zíj anders kunnen betekenen dan die 2 vorige?

De klik was er meteen, en is er – meer dan 1,5 jaar later – nog altijd. Ilona heeft mijn zoon echt ondersteund en geholpen in zijn zoektocht in het leven, hem sterker helpen maken in de omgang met anderen, hem geholpen om met zijn faalangst en paniekaanvallen om te gaan, ondersteunt hoe hij zichzelf kan beschermen in zijn hoogsensitiviteit, dat een enorme troef in het leven is, maar niet als je continu alle problemen van iedereen rondom je heen, en van de wereld wilt opgelost krijgen en teveel energie van je kost.

Uiteraard heeft mijn zoon zélf ook hard gewerkt aan de weg die hij heeft afgelegd het laatste 1,5 jaar. Maar zonder twijfel is Ilona een belangrijke steun voor hem geweest in die periode, en tot op vandaag nog steeds. De frequentie van het aantal sessies is nu minder, en eerder wanneer hij er zélf nood aan heeft. Soms 3 maanden niets, en dan ineens weer 3 sessies achter elkaar. Maar wanneer het even wat minder gaat, is zij er altijd voor hem.

En voor mij als ouder, is dat gevoel van machteloosheid van 1,5 jaar geleden inmiddels dankbaarheid geworden naar Ilona. Als ouder wil je je kind zó graag kunnen helpen, maar voor sommige dingen heb je gewoon externe hulp nodig. En je voelt je als ouder zo machteloos als je heel graag wilt helpen, maar niet de juiste hulp lijkt te kunnen geven aan je kind op dat moment. De dankbaarheid is er dat Ilona op ons pad is gekomen. Mijn zoon is terug véél gelukkiger, en is zovéél wijzer en sterker uit deze periode gekomen.”

[instagram-feed]