Ilona Harmeijer
You Are Reading
Coaching voor Zelfontdekking
0

Coaching voor Zelfontdekking


Als onrust de overhand neemt

Jezelf verliezen of kwijtraken
Stel je voor dat je vastloopt in de complexiteit van het leven, waar je jezelf misschien kwijtraakt, worstelt met uitdagingen of gewoon de behoefte hebt aan meer balans en zelfbegrip. Dit kan geleidelijk ontstaan of plotseling worden veroorzaakt door levensgebeurtenissen.

Het begint bij jou
Iedereen gaat anders om met deze uitdagingen, maar er komt altijd een moment van bewustwording dat verandering noodzakelijk is. En die verandering zal bij jou moeten beginnen. En op dat moment reik ik je graag mijn coachende hand aan om je te begeleiden in het verkennen van alle aspecten van jezelf en het begrijpen van hoe ze met elkaar verbonden zijn.

Menszijn, ik leer het je graag
Ik help je graag bij het verkennen en begrijpen van je gedachten en emoties. Samen werken we aan het filteren van gedachten, het plaatsen ervan in de juiste context en het omarmen van emoties. Door dit proces ontstaat er een dieper zelfinzicht, wat de basis vormt voor blijvende verandering in je leven.

Jezelf herontdekken
Het doel is om je te helpen jezelf te herontdekken, verborgen schatten en verlangens naar de oppervlakte te brengen en een diepe verbinding met je innerlijke kracht tot stand te brengen. Rust staat centraal in mijn sessies, omdat ik geloof dat ware verandering begint met innerlijke rust.

Jouw zoektocht, jouw reis
We werken aan dat waar jij naar op zoek bent, wilt veranderen, verzachten of verbeteren. Soms wijken we wat af van het pad, omdat we iets tegenkomen wat ook belangrijk is om aandacht aan te geven. Samen gaan we op zoek naar innerlijke rust of vrede.

Ontdekkingsreis in jezelf
Voorwaarts leven, is achterwaarts begrijpen. We gaan ontdekken wat er gebeurd is, wat er aan voorafging en wat er voor je ligt. We banen ons een weg door gevoelens en gedachtengangen. We gaan dwars door patronen, oude belemmeringen en beperkende overtuigingen. We vinden verborgen schatten, verlangens, kwaliteiten, behoeftes en hoop, zelfliefde, zelfacceptatie, zelfvertrouwen … maar bovenal vinden we jou!

Jouw reis
Jij bepaalt, ik coach je op jouw reis van persoonlijke groei, zelfreflectie, zelfacceptatie, zelfliefde, zelfontwikkeling, zelfgeloof, zelfzorg en zelfkennis. Hier is niets vreemd of raar, niets te klein of te groot. Je bent welkom, helemaal zoals je nu bent, met alles wat er nu is.

Voor wie of wanneer

Ik coach je graag als …

 • Je voelt dat je vastloopt in het leven en behoefte hebt aan begeleiding
 • Uitdagingen en het verlangen naar meer balans en zelfbegrip centraal staan in je leven
 • Je op zoek bent naar innerlijke rust en een streven naar persoonlijke groei voelt
 • Plotselinge levensgebeurtenissen je uitdagen en je behoefte hebt aan ondersteuning
 • Je jezelf wilt (her)ontdekken en een diepgaand inzicht in jezelf wilt verkrijgen
 • Begrip en acceptatie van je gedachten en emoties essentieel voor je zijn
 • Je wilt werken aan het filteren van je gedachten en ze in de juiste context plaatsen
 • Een diepe verbinding met je innerlijke kracht een verlangen is
 • Je op zoek bent naar verborgen schatten, verlangens, kwaliteiten en zelfliefde
 • Er behoefte is aan zelfreflectie, zelfacceptatie, zelfliefde en zelfontwikkeling
 • Je de voorkeur geeft aan een persoonlijke benadering in een omgeving van rust en begrip

Hoe gaat het te werk

Zonder klik, geen resultaat
Onze reis begint met een kennismakingsgesprek. Tijdens deze ontmoeting hoor ik graag je verhaal en bespreken we jouw doelen, behoeften en de gebieden waar je aan wilt werken. 

Alles begint met vertrouwen en rust
Samen zullen we een ruimte creëren waarin je je op je gemak voelt om jezelf open te stellen, te verkennen en te groeien. Deze fase legt de basis voor verdere diepgaande exploraties.

Coaching naar de essentie
Ik coach graag naar de essentie en rond een gesprek graag goed af. Dit maakt dat een uurtje vaak te krap is om naar de kern te kunnen gaan. Een gemiddeld gesprek duurt 1½ uur tot 2 uur. Natuurlijk kan je ook terecht voor een coach uurtje, zowel face to face als online.

Persoonlijke opvolging & tussentijds contact
Na elke sessie besteden we aandacht aan het integreren van nieuwe inzichten in jouw dagelijks leven. Tussen de sessies door hoor ik graag van je hoe het écht met je gaat, wat de sessie met je gedaan heeft en wat belangrijk is om aandacht aan te geven een volgende keer. 

Een holistische benadering, waarbij rust, zelfontdekking en groei samenkomen 
Een verandering heeft tijd nodig en vraagt om geduld, aandacht en mildheid. Daarom werk ik het liefste met een traject van 3, 5 of 7 sessies met minimaal 1 sessie per maand. Indien gewenst, kan dit worden gevolgd door aanvullende sessies of trajecten. Het is jouw reis, jouw groei, jouw proces. 

Binnen, buiten of online; jong en oud; individueel of samen
Je kunt bij mij terecht voor jezelf, als koppel, met je kind, gezin, vriend(en), collega, team of …. Ook jongeren en studenten kunnen bij mij terecht om zichzelf en het leven wat beter te begrijpen.

Online agenda
Afspraken worden geboekt in mijn online agenda. Na het boeken ontvang je een bevestiging per email. Niets ontvangen? Check je spam of probeer het nogmaals! Alle tarieven kun je hier terugvinden.

Aarzel niet om me te contacteren als je vragen hebt.